Prijs Beagle
Foto: www.poochplan.com

Als je eenmaal hebt besloten voor een Beagle te gaan wil je ook weten wat de prijs voor een Beagle is. Het is allereerst belangrijk om te onthouden dat de prijs van een Beagle slechts het begin is.

Naast de eenmalige prijs voor aanschaf zijn er terugkerende kosten die voor elke hond gelden en die betrekking hebben op de voeding, inentingen, hondencursussen, dierenarts enz.

De prijs van een Beagle is afhankelijk van de kleur, leeftijd, en geslacht van de pup – teefjes zijn vaak wat duurder dan reutjes.

Oudere Beagles zijn over het algemeen minder populair waardoor de prijzen wat lager liggen. Puppy’s zijn weer meer gewild, dus daar betaal je meer voor. Het zal ook aan de fokker liggen: als ze goede bloedlijnen hebben, zal de prijs natuurlijk ook hoger liggen.

Waar is de prijs van een Beagle en waar kan ik een goede fokker vinden?

Tegenwoordig ligt de prijs van een Beagle pup van een fokker zo rond de 400-650 euro. Omdat Beagles gezondheidsproblemen kunnen hebben, is het belangrijk om te weten waar de pups vandaan komen. Let er daarom op dat je een betrouwbare Beagle fokker uitzoekt, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Een goede en betrouwbare fokker is iemand die om zijn honden geeft en niets te verbergen heeft. Een goede fokker geeft ook om zijn puppy’s en wil er zeker van zijn dat deze bij een geschikt gezin terecht komen. Bereidt je dus voor dat een fokker je vragen stelt over je huis, je werk, je levensstijl om zo een beeld te kunnen vormen van je persoonlijkheid.

Hij zal zijn bloedlijnen goed onderzoeken en reuen en teefen uitkiezen om de beste pups voort te brengen. Hier zijn allerlei kosten zoals die van de dierenarts aan verbonden. Ook hebben ze hun pups al hun eerste inentingen en ontworming gegeven. Ze zullen goede voeding krijgen en worden in een huiselijke omgeving (niet in een schuur bijvoorbeeld) grootgebracht. Niet voor niets is er dus een prijs verbonden aan een goede Beagle pup.

Let op broodfokkers

Met elke hond die door een heuse fokker verkocht wordt, is er ook een hond die door een broodfokker is verkocht. Broodfokkers hebben geen belang bij de gezondheid en het welzijn van een hond – ze willen alleen maar snel en veel geld verdienen.

Deze broodfokker zullen een Beagle voor een lagere prijs aanbieden – dat kan als ze geen medische zorg hebben gegeven aan hun pups! Zo kun je ‘goedkope’ honden vinden op het internet en in de kranten. Deze honden worden aangeboden als echte Beagles, maar hebben vaak een twijfelachtige achtergrond.

Een broodfokker fokt vaak verschillende rassen en kan bijna altijd puppy’s op voorraad leveren. Vaak zie je dat de moederhonden heel slecht worden behandeld. Verder laten broodfokkers vaak de hokken  niet zien en worden ze in kratten getoond zonder de moederhond.

Checklist voor het vinden van een betrouwbare Beagle fokker

Als je een Beagle fokker bezoek let dan vooral op de onderstaande punten:

  • Is de worpruimte netjes en ruikt het er lekker
  • Is er in de buurt van de werpkist een zit/lig gelegenheid voor mensen
  • Maak de moederhond een gezonde en tevreden indruk
  • Reageren de pups op je binnenkomst zonder vrees of agressiviteit
  • Kan de fokker over de pup en moederhond details over de aard en het gedrag geven
  • Kan de fokker de pups op de arm nemen zonder dat de moederhond begint te dreigen

Hoe meer je deze vragen met “JA” kan beantwoorden hoe zekerder je kunt zijn dat je met een betrouwbare Beagle fokker hebt te maken. Heb jij nog aanvullende informatie over de prijs van een Beagle die je wilt delen? Zo ja, laat dan hieronder je reactie achter.