De Juiste Beagle Prijs – wat houdt dat in ?

Beagle prijsOm de prijs van een Beagle juist in te schatten moet je met een aantal zaken rekening houden, en dat is niet altijd eenvoudig. De Beagle prijs hangt meestal af van de ouderdom van de Beagle, de geschiedenis, de stamboom en de eventuele prestaties van de ouders.

Bovendien verschilt de Beagle prijs van streek tot streek en van fokker tot fokker. Dan dien je ook nog rekening te houden met of de hond al dan niet alle inentingen en inocculaties heeft gekregen, en of de hond al dan niet een opvoeding heeft gekregen.

Een gewone pup

We beginnen met een gewone pup; een rasechte Beagle maar zonder stamboom. Misschien zag je onlangs een advertentie, of misschien heeft een vriend of kennis een teef die net een nest heeft. Onder normale omstandigheden zou je tussen de 450 en 600 euro betalen. We spreken hier natuurlijk wel over een rasechte Beagle.

Inentingen en vaccinaties, een chip, enz…

De pup zelf kost al wat geld, maar er zijn nog veel andere kosten waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er de inentingen, vaccinaties, en andere medische noodzaken die je pup moet ondergaan. Voor de inentingen, het ontwormen, en eventueel anti-vlooienmiddelen ben je snel 250 euro kwijt. Voor het nodige papierwerk – de chip en de registratie – moet je ongeveer met 50 euro rekening houden. Met andere woorden, als je een pup aanschaft die al aan alle medische vereisten voldoet en die ook al geregistreerd staat, moet je bereid zijn ongeveer een 750 tot 1000 euro te betalen.

Koop je bij een fokker ?

Laat je niet wijsmaken dat een pup van een fokker noodzakelijk veel beter is dan een Beagle die je elders verkrijgt. Een Beagle fokker heeft namelijk geen recht op meer geld enkel en alleen omdat hij de Beagle meer liefheeft of omdat hij het ras beter kent.

Wel is het zo dat sommige fokkers meer geld vragen omdat de puppy’s die ze verkopen afstammelingen zijn van één of meerdere Beagles die prijzen gewonnen hebben in competities en kampioenschappen. Beagles met een lijn van prijswinnend bloed worden begeert en kunnen dikwijls veel duurder zijn.

Beagle prijs
Ms. P

Ms. P, de Beagle die in 2015 in Amerika de Westminster Dog Show won, is een voorbeeld van een heel dure Beagle : omdat ze de juiste pedigree bevat zouden haar puppy’s ongeveer € 4000 tot € 7000 kosten – en we spreken hier alleen maar over de kosten van de hond, de stamboom, de medische kosten en de registratie. We hebben het nog niet over jaarlijkse kosten voor training en kampioenschappen.

 

Hoe bepaal je de prijs van een Beagle ?

Hou een bedrag van ongeveer 500 euro in gedachten als je een pup aanschaft zonder stamboom en medische papieren. Reken ongeveer 200 tot 300 euro daarbovenop als de eigenaar of fokker deze vereisten al volbracht heeft. In ieder geval zou de Beagle prijs niet meer dan 1000 euro mogen bedragen.

Overweeg je een Beagle waarvan papa reu of mama teef al enkele prijzen in competities of kampioenschappen gewonnen heeft, dan mag je verwachten dat de prijs omhoog gaat. De stamboom van een Beagle heeft hier veel mee te maken. Dit maakt het moeilijk de juiste Beagle prijs te schatten, aangezien er meer vraag dan aanbod in de markt is. Op die manier is de prijs heel subjectief en hangt het van de fokker af.  Als men over prijswinnende honden spreekt, is de Beagle prijs een heel persoonlijke zaak.