Beagle fokkerDe Beagle is een hond speciaal gefokt voor de jacht, en het ras heeft zijn eigen karakter.  Als je dus overweegt om een Beagle van een Beagle fokker te verkrijgen, zorg ervoor dat je het karakter van de Beagle door en door kent, zodat je weet waaraan je begint. Beagles zijn schattig maar koppig en hebben veel lichamelijke en geestelijke uitdagingen nodig.

Een Beagle fokker heeft speciale vereisten – hij houdt van het ras en een goede fokker kent het ras door en door. Dikwijls is het fokken een hobby waarbij de fokker een mooie bijverdienste heeft, maar pas hierbij op. De fokker heeft, in zijn hart, een speciaal plaatsje voor het dier en het ras, dus zorg ervoor dat de fokker met lof over het ras spreekt.

Voordat je overweegt een Beagle van een fokker te verkrijgen, moet je jezelf wel enkele vragen stellen. Wil je echt een rasechte Beagle ? De Beagle heeft een speciaal karakter en dus zou het zonde zijn zoveel geld aan een Beagle uit te geven zonder de nodige investering te maken in opvoeding en training. Wil je een lief huisdier of ben je van plan je hond in te schrijven in competities ? Hoeveel geld ben je van plan uit te geven, en heb je er wel de tijd voor ?

Als je dan toch beslist om je huisdier bij een Beagle fokker te verkrijgen, hou de volgende tips in gedachten :

Een verantwoordelijke Beagle fokker…

  • Verkoopt de puppies niet via winkels; ze laten de pups niet alleen en zorgen voor de pups. Het zijn rashonden die veel geld waard zijn, en echte fokkers zijn fier op de genetische lijn die ze kunnen verkopen. Fokkers nemen geen risico op gebied van mogelijke verwaarlozing. Voor Beagle fokkers is het een investering. Vele fokkers zijn ook kieskeurig en verkopen hun pups enkel maar als ze zeker zijn dat het nieuw baasje er goed voor kan zorgen.
  • Specialiseert zich normaal gezien in een of twee rassen. Als een Beagle fokker meerdere rassen fokt, is hij waarschijnlijk geen serieuze fokker en kan men niet zeker zijn of hij echt wel de nodige tijd en energie aan ieder individueel ras besteedt.
  • Tonen graag hun tophonden en hebben dikwijls honden die prijzen gewonnen hebben. Per slot van rekening fokken ze de honden voor een puur ras te hebben, en die worden beoordeeld in competities. Hoe meer competities een hond wint, hoe duurder de afstammelingen worden.
  • Hebben alle nodige papieren en kunnen aantonen dat de puppy’s tot het echte ras behoren – ze hebben waarschijnlijk een boek waarin alle mogelijke stambomen vermeld staan. Elke hond heeft zijn eigen identiteit en dit wordt nauwkeurig vermeld om mogelijke ziekten en gedragsproblemen te voorkomen.
  • Zorgt ervoor dat alle puppy’s pas na 6 tot 8 weken weg mogen van de moeder, en dat alle pups de nodige medische inentingen en vaccinaties hebben vooraleer ze een nieuw baasje krijgen.

Vergeet de volgende vragen niet te stellen!

  • Waar is de schattige Beagle pup geboren ? Een Beagle fokker heeft een mooi nest voor de moeder en de kleine roedel – een pup geboren weg van de plaats van de fokker heeft moeite om voor de pup te zorgen. Ga op bezoek en kijk of alles netjes en hygiënisch is.
  • Zijn er genetische afwijken in de nest van nieuwe puppy’s ? De kans is dat er wel genetische afwijkingen zijn – in ieder geval kan de fokker er niet zeker van zijn dat die er niet zijn. Een eerlijke fokker zal zijn antwoorden voorzichtig geven.
  • Kunnen we Vader Reu en Moeder Teef bezoeken ? De Beagle fokker zou hierbij normaal gezien geen probleem moeten hebben – alhoewel het wel normaal is dat de moeder teef rust nodig heeft als de puppy’s nog jonger dan 4 weken zijn.
  • Kan je de fokker contacteren na de aankoop ? Vele fokkers geven echt veel om hun nieuwe puppy’s en zorgen ervoor dat je naar hen kan gaan zelfs jaren na de verkoop als er een of ander probleem is. Echte en eerlijke fokkers zorgen er ook voor dat de nieuwe pups in een goed thuis belanden en dus hebben ze waarschijnlijk ook veel vragen voor jou.
  • Kan de Beagle fokker een training regime aanbevelen ? Waarschijnlijk wel, en als de fokker echt om zijn dieren geeft dan kan hij bepaalde hondenscholen of trainingscentra aanbevelen.

Pups van Beagle fokkers zijn normaal gezien van hogere kwaliteit – in die zin dat ze echte rashonden zijn die aan de normen van hoge competities voldoen. Daarom zijn ze ook duurder. Wees voorzichtig bij de aankoop van pups van fokkers! Stel de nodige vragen!