Beagle kopen?Beagle kopen In dit artikel ga ik het hebben over het kopen van een Beagle en enkele zaken die je in elk geval goed in het oog moet houden.

Een Beagle kopen kan best een beetje eng zijn – waar kun je er een vinden, hoe weet je vervolgens of het een goede Beagle is, waar moet je zoal op letten en misschien nog wel belangrijk waar je vooral een Beagle NIET moet kopen?

Waar kan ik een goede Beagle kopen?

Eerst onderzoeken waar je een Beagle pup kunt vinden is natuurlijk het meest belangrijk. Zoek in de buurt naar Beagle verenigingen of Beagle fokkers en vraag mensen die al een Beagle hebben waar ze hem vandaan hebben. lees vervolgens dit artikel als je overweegt om een Beagle bij een fokker te kopen.

Je hoeft je pup niet meteen bij de eerste fokker die je bezoekt te kopen. Bezoek meerdere fokkers en vraag de fokker altijd naar de karakters van de pups. Door te kijken naar hoe de pups onderling en met hun moeder spelen is ook veel te ontdekken over hun aard. Let vooral op de volgende punten:

Zaken om in de gaten te houden

Het huis: Belangrijk is dat de plaats waar de moeder met haar pups verblijven goed schoon wordt gehouden, dus vieze kleden, drink- en voerbakken en pups die onder de etensresten en ontlasting zitten zijn uit den boze.

Als de fokker zich zelfs niet druk lijkt te maken om de hygiëne als er bezoekers komen, dan kun je je afvragen hoe hij omgaat met andere aspecten van het fokken, zoals gezondheidsonderzoeken en ontwormen.

Ouders: Het is niet altijd mogelijk dat beide ouders van de pups aanwezig zijn., maar de moeder hoort er tenminste altijd te zijn. Een goede fokker heeft er geen problemen mee als je vraagt om kennis te maken met de moeder zodat je idee kunt hebben van hoe het karakter van jou pup zou kunnen worden.

De pups zelf: Meestal zal je de pups niet mogen bezoeken totdat ze een paar weken of zelfs ouder zijn. Ze horen levendig, attent en opgewekt te zijn met een nieuwsgierige houding. Ze hebben heldere ogen, roze tandvlees en geen gebroken tanden. Het anale gebied vertoond geen irritaties, dit kan duiden op diarree. Let er ook op dat ze ook eten en/of drinken. Een pup die wegblijft van de anderen en maar stilligt is waarschijnlijk niet gezond.

De fokker: Een goede fokker heeft er geen problemen mee als je vragen stelt over zijn pups. Een goede fokker zal jou ook vragen stellen over je huis, gezin en verwachtingen om er zeker van te zijn dat je goed bij zijn pup past. Als de fokker echt van hun puppy’s houdt, dan verkoop hij ze niet zomaar aan iemand. Bereid je hier dus op voor.

Waar je een Beagle niet moet kopen

Helaas zullen er altijd mensen zijn die misbruik van anderen maken. Ze worden broodfokkers genoemd – hondenfokkers die honden slechts fokken om geld te verdienen. Zij stellen het welzijn van de honden ondergeschikt aan het verdienen van geld. Deze broodfokkers zijn de ergste fokkers die jij als koper kunt tegenkomen. Op deze site tref je diverse tips over het herkennen van een broodfokker.

Koop geen puppy’s bij broodfokkers. Met het kopen van een puppy bij broodfokker zorg je ervoor dat je dierenmishandeling stimuleert. De broodfokker kan zijn praktijk hierdoor in stand houden en moederhonden en puppy’s zijn daar de dupe van.