Beagle uitlaten tipsHet uitlaten van je Beagle. Wat zijn nu de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je met je Beagle buiten loopt?

Voor alle honden maar voornamelijk een Beagle is heel belangrijk dat deze viervoeter vaak genoeg wordt uitgelaten.

Nu heb ik het niet over je Beagle eventjes in de achtertuin laten om zijn behoefte te doen – zo krijgt hij te weinig beweging. Hij moet tenminste een uur per dag zijn beweging krijgen.

Je kan natuurlijk met hem spelen, maar voor deze jager is een stevige wandeling het beste. Een Beagle leeft namelijk met zijn neus. Hij zal het heerlijk vinden om zijn neus te gebruiken wanneer hij naar buiten gaat.

Houd je Beagle kort aan de lijn

Een goed getrainde hond luistert naar zijn baasje. Het is rustgevend idee als je weet dat je Beagle los van de lijn kan laten lopen. Maar vooral met Beagles is het te adviseren om je hond kort aan de lijn te houden. Zo heb je meer controle over het gedrag van je hond want als een Beagle eenmaal een geur oppikt dat hij interessant vindt, kan zelfs de best getrainde pup erachter aangaan. Hier zijn ze namelijk door de eeuwen door voor gefokt!

Hou ook altijd de omgeving in de gaten – je weet maar nooit! Een luide knal, een auto die per ongeluk van de weg afrijdt, of een andere hond die ook losloopt – je hond kan hierdoor een ongeluk oplopen. Voor de veiligheid van je Beagle, hou je altijd zijn omgeving in de gaten en hou je hem kort aan de lijn zodat wanneer je hond ongewenst gedrag vertoond je hem direct kan corrigeren.

Gebruik bij voorkeur een vaste lijn

Gebruik bij voorkeur een vaste lijn i.p.v. een rollijn. Gebruik een korte lijn, niet zodat je meer controle hebt over het gedrag van je hond. Is de lijn te lang dan kan het gebeuren dat je Beagle een sprint neemt van zeg 10 meter en wanneer hij plotseling aan het eind hiervan is geeft dit een enorme ruk waardoor de lijn uit je hand getrokken kan worden. Daarnaast je hond zover van je weglopen dat hij de straat op rent en onder een auto terecht kan komen.

Wees je bewust van je lichaamstaal tijdens het uitlaten van je Beagle. Je bent de leider en dient dat ook uit te stralen. Ga zelf als eerste naar buiten en na afloop van de wandeling ben jij ook degene die weer als eerste naar binnen gaat.Verder is mijn advies om je Beagle nooit voor je te laten lopen. Je hond hoort altijd naast of net achter je te lopen. Zorg dat de lijn slap blijft hangen want als je hem aan de lijn laat trekken vindt hij dat hij de baas is!  Zo heb je ook geen lange lijn nodig.

Beloon je Beagle

Beloon je Beagle altijd na de wandeling door het geven van een lekkere traktatie of een wel verdiende knuffel. Je hond heeft voor de wandeling moeten werken en door het geven van een traktatie of knuffel ervaart je hond dit als een beloning waardoor het gewenste gedrag wordt gestimuleerd.  Heb jij ervaringen of aanvullende tips over het uitlaten van je Beagle die je graag wilt delen? laat dan hieronder je reactie achter. Voor nu veel plezier met je dagelijkse wandelingen met je Beagle!