Beagle training tipsZoals je al weet zijn er honderden, zo niet duizenden artikelen en boeken geschreven en te vinden over wat de beste manier is om je hond op te voeden.

De artikelen en boeken hebben vaak veel dingen gemeen met elkaar, en daar is op zich niets mis mee. Maar wat voor de ene hond werkt, werkt niet automatisch voor de ander.

Daarom behandel ik in dit artikel vijf tips voor het opvoeden van je Beagle die werken en die elk baasje zou moeten weten.

5 Tips voor het opvoeden van je Beagle:

  • Denk aan je Beagle: een Beagle is gefokt om te jagen. Een Beagle is een echte jachthond. Ze zijn ontzettend gespierd, en hebben elke dag behoefte aan flink wat uitoefening! Voldoe dus aan die behoefte anders kan dat leiden tot gedragsproblemen.
  • Beagles zijn echte eters: vrij voeden zal nooit werken bij een Beagle, tenzij je een zwaarlijvige hond wilt! Een Beagle eet alles wat je ze voorzet. Voer hem dus volgens een schema. Houd er rekening mee dat chocolade, krenten, druiven, xylitol, e.d. schadelijk zijn en voer het liefst niet van tafel!
  • De neus van een Beagle is uniek: Ee Beagle heeft zo’n 200 miljoen geurreceptoren tegenover de 5 miljoen die wij als mens hebben. Je kunt leuke ‘geur’ spelletjes met ze spelen om ze goed bezig te houden. Onthou ook altijd dat een Beagle zijn neus volgt – hou ze altijd goed in de gaten en indien nodig aan de riem!
  • Beagles kunnen luid zijn: Ook al kun je je Beagle trainen om zich stil te houden, hou er rekening mee dat hun geblaf en gejank met spelen wel wat luider is dan andere hondenrassen. Het is ook een deel van het karakter van de Beagle.
  • Beagles hechten zich erg aan hun familie: Een van de meest voorkomende ‘problemen’ met Beagles is verlatingsangst. Als je vaak hele dagen of langer van huis weg bent, dan is een Beagle niet geschikt voor jou. Ze brengen het liefst al hun tijd door met hun familie en kunnen erg verdrietig worden als ze te vaak bij ze weg zijn.

Hoe moet ik mijn Beagle opvoeden?

Als je kiest voor een Beagle dan brengt dat de nodige veranderingen met zich mee. Je Beagle moet uitgelaten, gevoerd, getraind worden.  Hoe jij dat precies in je dagelijkse schema toepast kan niemand je beter vertellen dan jezelf. Maar door de bovenstaande tips voor het opvoeden van je Beagle in gedachte te houden ben je al een stuk op de goede weg.

Maak tijd vrij voor je beagle en voorzie in zijn behoefte om elke dag voldoende te oefenen/bewegen. Houd er rekening mee dat beagles echte eters zijn waardoor overgewicht op de loer ligt. geef hem daarom een goed dieet op gezette tijden. Samenvattend. Hoe jij dus precies je Beagle opvoedt maakt niet uit, als het maar voor jou en je Beagle werkt!