tips voor het opvoeden van een beagleIs het opvoeden van een Beagle echt zo moeilijk? 

Ja en Nee. Het is inderdaad zo dat een Beagle niet de makkelijkste hond is om te trainen – het opvoeden van een Beagle vergt wat tijd en geduld. Beagles kunnen immers koppig zijn. Doch kan het opvoeden van een Beagle ook veel plezier geven.

Bij deze alvast enkele nuttige tips die je direct kunt toepassen bij het opvoeden van een Beagle..

Het Opvoeden Van Een Beagle Vergt Geduld

De Beagle werd voor de jacht gefokt, en daardoor heeft een Beagle een uitstekend uithoudingsvermogen. Dit uithoudingsvermogen kan zich dan soms uiten in koppig gedrag tijdens opvoeding en training. Dit is volkomen normaal – het is nu eenmaal een eigenschap van de Beagle.

De Beagle is niet koppig omdat hij je niet wil tevreden stellen – integendeel, een Beagle is heel lief en trouw en niets geeft hem meer genoegen dan het baasje een plezier te doen. Maar de Beagle heeft motivatie nodig en moet begrijpen waarom.

TIP : wees geduldig en herhaal dikwijls. Zorg altijd voor een beloning in de vorm van een koekje of snoepje. Straf de hond nooit; de Beagle begrijpt niet waarom hij gestraft wordt en straf kan tot ongepast gedrag leiden.

Het Opvoeden Van Een Beagle Gebeurt Best Met Sport En Spel

Ja, Beagles hebben veel lichamelijke en geestelijke uitdagingen nodig, dus als je sport en spel met opvoeding kan combineren dan heb je onmiddellijk al een grotere kans op succes.

De basiscommando’s (Hier, Zit, Lig) leer je beter aan in de tuin of binnenhuis, waar er weinig afleiding is. Beloon de hond dan ook met een koekje of snoepje tot je er zeker van bent dat hij het bevel goed begrijpt en goed kan uitvoeren. Maar vanaf het moment dat je ziet dat de Beagle deze commando’s foutloos kan uitvoeren, kan je er veel plezier mee hebben.

Ga naar de tuin en oefen de commando’s – maar vervang het koekje met een tennisbal. Doet de Beagle wat er van hem gevraagd wordt, gooi dan de tennisbal en laat hem een minuutje spelen. Vervang de tennisbal met het tonen van de leiband; de belofte van een wandeling is een heel goede motivatie en je Beagle zal doen wat je maar vraagt als hij die leiband ziet.

TIP : Omdat de Beagle zoveel lichamelijke oefening nodig heeft is de belofte van een spel of wandeling (door middel van een bal of leiband te tonen) een goede motivatie. Dit werkt echter alleen maar nadat de Beagle al de basisbegrippen herkent. Wil je een volledig nieuw commando aanleren, dan dat dan bij voorkeur binnen, waar er minder afleidingen zijn.

Het opvoeden van een Beagle is zeker niet altijd makkelijk, maar het kan prettig zijn. Voor het opvoeden van een Beagle moet je immers het karakter van de Beagle begrijpen – het is een hond die voor de jacht gefokt werd, dus moet het opvoeden van de Beagle op zo’n manier gebeuren dat het de Beagle voor de jacht kan voorbereiden.

Wees geduldig en gebruik sport en spel in je voordeel.