Beagle speelgoedBeagle speelgoed. Beagles zijn niet alleen actief, maar ook heel slim.

Je kunt ze bezighouden en zo ook hun leven verrijken met allerlei activiteiten en speelgoed.

Omdat de Beagle een echte jachthond is, houdt dit hun instinct ook lekker bezig en kan hij hiervan gebruik maken.

Het kan ze ook vermaken terwijl je weg op het werk bent. In dit artikel laten we je kennismaken met verschillende soorten speelgoed voor je Beagle.

Soorten speelgoed

Kauw speelgoed: denk hierbij aan speeltouwen en kauwbotjes – vooral leuk voor kleine pups die nog overal aan kauwen. Het is goed om er een paar van deze in je bezit te hebben zodat je hond een paar opties heeft.

Interactieve speelgoed: dit soort speelgoed is gemaakt om je hond bezig te houden. Er zijn allerlei soorten: ‘verstoppertje’ speelgoed, zoals een stoffen bal met gaten erin waarin kleine speeltjes verstopt zitten; puzzels, waar je pup bijvoorbeeld blokjes moet verschuiven om iets lekkers te ontdekken, en de meer bekende traktatie bal, waartegen je hond moet duwen om brokken voer of iets anders lekkers eruit te krijgen.

Onverwoestbaar speelgoed: Beagles zijn goede kauwers! Ze kunnen heel makkelijk simpele speeltjes van stof of dun plastic helemaal vernielen. Let er dus op dat je het juiste speelgoed voor je type hond en ook voor zijn leeftijd koopt.

Het is een goed idee om een paar van elke type speelgoed te hebben en ze om de week met elkaar af te wisselen. Zo houd je ze nieuw en raakt je Beagle niet verveeld door steeds dezelfde speeltjes te hebben.

Een leuk idee voor je Beagle is ook om ‘geurspeeltjes’ met hem te spelen – je kunt een interactief speelgoed nemen en er een bepaalde geur aan geven (een favoriete traktatie bijvoorbeeld) en het in huis verstoppen.

Help je Beagle rond het huis en gebruik een commando zoals ‘zoek’ zodat hij weet wat de bedoeling is. Wanneer hij het vindt kan je hem een beloning geven. Het is een interactieve manier om het jacht- en geurinstinct van je Beagle te gebruiken!

Vraagje, wat is het favoriet speelgoed of spelletje van jouw Beagle? Laat hieronder je reactie achter.