beagle speelgoedWaarom Je Beagle Speelgoed En Speeltijd Nodig Heeft.

Je hebt het verhaaltje al wel vaker gehoord : baasje komt thuis en ontdekt dat tijdens zijn afwezigheid de Beagle gebruik heeft gemaakt van de afwezigheid om de boel eens flink op stelten te zetten.

Mama haar dure schoenen zijn kapot gekauwd, papa zijn dure das ligt in fladderen, en kleine Sofie haar pop is naar de maan.  Dan spreken we nog niet over de kussens van de stoel die gedecimeerd over het tapijt verspreid liggen.

Het hoeft echter zo niet te zijn; daarom is Beagle speelgoed zo belangrijk. Beagles hebben de neiging aan verlatingsangst te lijden, met doorlopend gehuil, gejank en overmatig blaffen als gevolg. Ook verveelt de Beagle zich heel snel als hij alleen gelaten wordt, en dit kan tot vernielzucht leiden. Wat Beagle speelgoed en regelmatige speeltijd lost dit probleem makkelijk op.

Beagle speelgoed voor de tuin

Het is normaal dat de Beagle af en toe alleen gelaten moet worden. Om te voorkomen dat de neiging tot vernielzucht begint en dat vervelend gevoel begint te kriebelen, neem je je Beagle voordat je weg gaat mee naar buiten. Een flinke wandeling of wat prettige speeltijd doet wonderen.

Beagle speelgoed hoeft zeker niet duur te zijn. Een simpele frisbie of een oude tennisbal is al meer dan genoeg om je Beagle wat stoom te laten afblazen. Gooi de frisbie of tennisbal wat rond in de tuin en zie hoe de Beagle er achteraan loopt. Zelfs een gewone stok (gratis van het bos) werkt goed.

In de handel bestaat er ook ander Beagle speelgoed waar je Beagle dol zal op zijn. Plastic of rubber speelgoed die piepgeluiden maken zijn zeker zijn favoriet. Het doet de Beagle immers aan een muis of rat denken, en dit spreekt tot de verbeelding van het jagerinstict van de Beagle.

Beagle speelgoed voor binnen

Laat je Beagle nooit alleen zonder wat Beagle speelgoed. Ben je weg, dan zorgt het speelgoed voor wat vermaak en bestrijdt het de verveling. Na de flinke wandeling of speeltijd zal je Beagle wellicht een uurtje of twee willen slapen, maar daarna zal hij zeker naar dat Beagle speelgoed op zoek gaan.

De bedoeling van het speelgoed is dat het de hond gerust laat kauwen zonder dat de meubelen, of andere kostbare voorwerpen waar de hond geen zaken mee heeft, moeten sneuvelen. Je kan je Beagle dit aanleren van jongs af aan – de Beagle begrijpt snel wat tot de mensen behoort en met welk Beagle speelgoed hij zijn slag mee kan slaan.

Beagle speelgoed hoeft niet duur te zijn

Nochmaals, het hoeft niet veel geld te kosten. Een oude, dikke sok in een knoop geeft al veel plezier. Enkele Beagle eigenaars hebben zelfs hun eigen speelgoed gemaakt : ze nemen een kous en steken daar een de kartonnen koker van een wc rol in. In de wc rol zitten enkele snoepjes en koekjes waar hun Beagles dol op zijn. Na het dichtknopen van de oude kous verpakken ze dit in nog enkele andere kousen.

De Beagle heeft nu zijn eigen Beagle speelgoed, door baasje zelf gemaakt. Het ratelen van de koekjes in de wc rol vertelt de Beagle dat er iets in zit, en dankzij zijn reukzin weet de Beagle dat het lekker is. De Beagle zal zich uren bezig houden met het kauwen van de sok om die koekjes er uit te krijgen.

In de handel is er natuurlijk ook Beagle speelgoed te koop waar de viervoeter lekker op kan kauwen. Een bot kost minder dan vier euro en daar is hij dagen mee zoet. Bovendien bestaat er koeienvel speelgoed die gezond voor de tanden is.

Vroeg of laat moet je de Beagle alleen laten, en om te voorkomen dat het fout gaat, geef je Beagle genoeg speeltijd en speelgoed. Daar krijgen noch hond noch baasje spijt van.