Hoe oud kan een Beagle worden?

De gemiddelde leeftijd van een Beagle is rond de vijftien jaar. Ze kunnen dus een vrij lange leven hebben! Denk hier ook aan wanneer je kiest voor een Beagle. Zorg ervoor dat je hun hele leven voor ze kan zorgen! Vooral Beagles gaan zich erg aan de mens hechten. Bijna niets is erger dan een Beagle die naar een asiel wordt gebracht – ze staan nu eenmaal bekend om hun verlatingsangst! Als je een Beagle deel van je familie maakt, dan zul je er jaren van kunnen genieten.

Hoe kan mijn Beagle het oudst worden?

Hoe oud een Beagle wordt hangt af van veel factoren. Denk hierbij aan hun genen, hun dieet, hoeveel lichaamsbeweging ze krijgen – dit zal allemaal te maken hebben met hoe oud ze kunnen worden. Als je Beagle niet genoeg beweging krijgt en last heeft van zwaarlijvigheid zal hij natuurlijk niet zo lang leven als ze zouden kunnen.

Geef je Beagle elke dag tenminste een uurtje beweging. Hou zijn hersenen lekker bezig met speeltjes of door hem trucs te leren en met hem te spelen. Ook een gezond dieet zal behoorlijk wat uitmaken. Als je vaak je Beagle van tafel laat eten (vooral ongezond eten – kaas, vette vlees, chips enzovoort), is dat vreselijk ongezond van hem.

Hondenvoer dat vooral van mais of tarwe is gemaakt is uiteindelijk ook niet echt goed voor je Beagle – geeft hem bij voorkeur voer dat van echt vlees is gemaakt! Hou er dus rekening mee om je Beagle zo gezond mogelijk te houden. Zo kan je het langst van hem of haar genieten!

De senior Beagle

Vaak worden oude honden als saai gezien. Helaas worden ook vaak oudere honden in asielen gedumpt omdat men liever een puppy heeft, of omdat ze ziek zijn. Oude honden mogen dan wel niet altijd zo energiek meer zijn als een jongere hond. Maar een oudere hond is ook aan jou en zijn huis gewend!

Hij is ook al zindelijk en getraind. Een oude hond kan wel wat meer gezondheidsproblemen hebben, maar dat is niet altijd zo! Elke hond kan op elke leeftijd ziek worden – het is een risico dat je neemt als je kiest voor een hond. Al koop je een Beagle puppy of adopteer je een volwassen Beagle uit een asiel – wat hun leeftijd ook is, je zult altijd plezier van ze hebben!