Beagle opvangIn dit artikel behandelen we enkele handige tips en algemene informatie over de Beagle opvang.

Je hebt vast wel eens gehoord van het gehuil van Beagles: Beagles kunnen luid zijn! Ze zijn nu eenmaal gefokt om te jagen, en het geblaf en gehuil van een Beagle hoort daar nu eenmaal bij. Het is wel zo dat je je Beagle kunt leren om niet te huilen en minder te blaffen.

Maar een Beagle die de hele dag alleen thuis zit gaat zich ook vervelen! Deze intelligente honden moeten beziggehouden worden, zowel mentaal als fysiek. Een verveelde Beagle kan gedragsproblemen veroorzaken en een ondeugende Beagle worden. Als je een periode vaak van huis weg bent of op vakantie gaat, wil je misschien een opvang voor je Beagle overwegen.

Voordelen van een opvang

Als je de hele dag werkt, zal je Beagle zich vreselijk gaan vervelen! Verveling leidt tot de meeste gedragsproblemen bij Beagles. Een opvang kan dus een oplossing zijn. Dan kunnen ze lekker de hele dag rompen met andere honden, spelen, en socialiseren met zowel mens als dier. Zo haal je je Beagle aan het eind van de dag op en is hij lekker uitgewaaid! Ook als je op vakantie gaat en je pup niet kan meenemen is het makkelijker voor hem als hij al gewend is met het idee van een opvang.

Tips voor de Beagle eigenaar

Maak altijd kennis met de honden oppasser. Gaat je Beagle logeren bij een opvang? Zorg dan dat je weet waar dat is en bezoek de opvang. Je Beagle kan tijdens de opvangperiode met andere honden in contact komen. Zorg er daarom voor dat jouw Beagle geen vlooien heeft en preventief is behandeld. Vraag ook om foto’s. Hoe leuk is het om tijdens je afwezigheid foto’s te ontvangen van jouw hond?

Problemen voorkomen

Wanneer je Beagle nog wel eens verkeerd kan reageren op bepaalde honden, mensen of andere situaties, geef dit dan duidelijk aan tijdens het intakegesprek. Zo voorkom je problemen tijdens de opvangperiode. Een Beagle kan zich aanpassen aan een andere omgeving. Bij de éne Beagle gaat dit sneller dan bij de ander.

Verder is het belangrijk dat je de volgende zaken bespreekt tijdens het intake gesprek.

  • Is je Beagle zindelijk?
  • Kan je Beagle alleen zijn?
  • Hoe vaak wordt je hond uitgelaten en hoe lang?
  • Kan je Beagle loslopen tijdens de wandeling?
  • Luistert je Beagle naar commando’s?
  • Zo ja, welke worden er dan gebruikt?
  • Kan je hond omgang met andere honden?
  • Hoe reageert je hond op mensen en kinderen?
  • Wat krijgt je Beagle te eten en hoe vaak?
  • Waar slaapt je hond? Bench, mand, kleed, stoel, bank, bed
  • Is je Beagle ontwormd en beschermd tegen teken en vlooien?

Wat te zoeken in een goede opvang

Een goede opvang houdt rekening met de honden die ze in huis nemen. Zo worden honden vaak opgedeeld per maat en per persoonlijkheid. Zo zijn sommige honden gelukkig met een paar maatjes, en sommige honden zijn het liefst alleen. Een opvang zal ook rekening houden met het ras – als je een Beagle bijvoorbeeld met andere honden laat eten, eet een Beagle alles!

Zoek naar een opvang in jou buurt en vraag om een rondleiding. Een goede Beagle opvang is schoon, er zijn genoeg mensen om voor alle honden te zorgen, en ze zullen vragen kunnen beantwoorden over jou hondenras en hoe ze met hun hiermee omgaan. Heb jij nog vragen of aanvullende tips over een Beagle opvang? laat dan hieronder je reactie achter.