Training tips voor je BeagleBeagle training tips. Beagles zijn zeer intelligente honden die ook wel koppig kunnen zijn.

Het is allereerst belangrijk dat je begrijpt dat ze een tikkeltje eigenwijzer zijn dan ander hondenrassen.

Als jij je Beagle op de juiste manier wilt trainen dan moet je de twee meest cruciale eigenschappen bezitten: namelijk veel geduld hebben en consequent zijn.

In dit artikel behandelen we vijf tips die je direct kunt toepassen om de training makkelijker te maken!

5 tips voor het trainen van je Beagle

1) Maak altijd commando’s af: zelfs terwijl je je lieve, 8 weken oude pup traint, als je hem ‘zit’ leert, zorg ervoor dat hij gaat zitten. Als je dat niet doet, zal je hond leren dat hij niet hoeft te luisteren wanneer hij dat niet wilt.

2) Meteen belonen: honden zijn niet dom, maar ze begrijpen niet dat oorzaak en gevolg met elkaar te maken hebben tenzij het meteen gebeurt. Als je hem dus iets lekkers geeft vijf minuten nadat je ‘zit’ hebt gezegd, snapt hij niet waarom je hem iets geeft. Zodra je Beagle gewenst gedrag vertoond moet je hem direct belonen.

3) Kort maar krachtig: Het is wetenschappelijk bewezen dat een hond een groot aantal woorden kan onthouden. Dit wil echter niet zeggen dat hij er ook direct de betekenis van begrijpt. Om een Beagle iets te kunnen leren is het van groot belang dat je vanaf het begin een aantal duidelijke, steeds terugkerende korte bevelen gebruikt. Beloon hem altijd direct na het gewenste gedrag met een lekkere knuffel iets lekkers of een aai over zijn bol.

4) Weet wanneer te negeren: Negeer bij voorkeur slecht gedrag zoals opspringen of trekken aan de lijn. Beloon hem alleen wanneer hij doet wat je wilt. Zo leert hij wat jij van hem wilt en stopt hij met wat je niet wilt!

5) Heb geduld en wees consequent: Het trainen van een Beagle gebeurt niet overnacht. Geef je Beagle de tijd, en als hij fouten maakt, negeer ze, en blijf het gewenste gedrag belonen. Vooral als je hem de wat moeilijker commando’s leert zoals zit en blijf, is het belangrijk om geduldig en consequent te zijn.

Heb jij nog goede Beagle training tips? zo ja, deel deze dan met ons. Jouw reactie is belangrijk om elkaar te kunnen inspireren en motiveren.