Beagle namen
Foto: en.wikipedia.org

Beagle namen. Een goede naam is belangrijk voor je Beagle. Je zal hem of haar natuurlijk zijn hele leven zo noemen!

Een naam kan door jou en/of je familie worden uitgekozen. Je kan spontaan een leuke naam vinden, of je pup noemen naar iemand die je kent, of een beroemd iemand.

Vaak worden ook namen gebruikt van karakters uit een boek, film,of  TV series. Neem de tijd om je Beagle te kennen, en kies een naam die bij hem of haar past!

Goede namen voor je Beagle

Er zijn een aantal zaken om in gedachten te houden bij het kiezen van een naam voor je Beagle? Geef je Beagle bij voorkeur een naam die bestaat uit een of twee lettergrepen – een paar populaire hondennamen zijn bijvoorbeeld ‘Max’ of ‘Bella’. Een naam met drie of vier lettergrepen zal niet echt goed overkomen bij je hond – denk aan iets kort en krachtig!

Je kan natuurlijk altijd je hond een leuke lange naam geven (wat vooral populair is als je met je hond gaat fokken) en hem met een korte versie hiervan aanroepen. Zo kan je ‘Maximus de Geweldige’ gewoon ‘Max’ noemen. Een hond zal elk naam accepteren als je hem maar leert dat het een positief geluid voor hem is. Gebruik zijn naam om zijn aandacht te krijgen en geef een een aai over de bol of een lekker traktatie en hij zal zo zijn naam heel snel leren.

Bepaal of jij en je gezin een naam willen die mooi klinkt of moet het ook een belangrijke betekenis hebben? Moet het Nederlands zijn of wil je ook naar andere talen kijken? Is een gewone naam goed of wil je iets exotisch hebben? En vooral belangrijk: wat past het beste bij jou hond? Het is ook leuk om hem iets te noemen wat bij zijn karakter past! Dit zijn allemaal punten om rekening mee te houden met het uitkiezen van een naam.

Sites om namen te vinden

Als je je Beagle niet een naam wil geven die al tientallen andere honden hebben, kan het misschien helpen om eens op het internet te zoeken naar een goede naam. Kies iets wat je niet alleen mooi vindt maar ook niet erg vindt om in een hondenpark rond te roepen. Hier zijn een aantal sites vol met leuke en originele Beagle namen:

==> http://www.uniquedognames.net

==> http://www.mydogsname.com

==> http://worldsbestdognames.com

Welk naam je ook kiest, als jij het mooi vindt en het bij je Beagle past zal het altijd goed zitten! Heb jij nog leuke tips of ideeën voor het kiezen van Beagle namen ? laat dan gerust hieronder je reactie achter.