beagle puppieJe hebt besloten een hond te nemen : Gefeliciteerd een Beagle Puppie. 🙂 De Beagle is een mooi geschenk. Het is een trouwe hond, gaat goed met kinderen om en is heel sociaal ten opzichte van buren, vrienden en zelfs vreemdelingen.

Toch vergt het thuisbrengen van een Beagle enkele voorbereidingen. De Puppie Beagle is schattig maar heeft ook zijn eigen behoeftes. Bovendien blijft het geen pup en groeit de pup om een mooie teef of reu te worden. Hier zijn enkele handige tips om jezelf en je familie voor te bereiden.

Tips Om Jezelf En Je Familie Voor Te Bereiden Op De Komst Van Een Beagle Puppie

  • Zorg er voor dat de Puppie Beagle gezond is als die thuis komt. De verkoper van de pup zou al de nodige papieren moeten overhandigen bij verkoop – stamboom en medische documenten waarin de inentingen en occulaties staan omschreven. Een gezonde Beagle betekent een gelukkige Beagle – en een gelukkige familie.
  • Laat kleine kinderen nooit alleen met de Beagle. Ik heb ook kinderen, en kinderen doen soms dingen die ze niet menen. Kinderen kunnen aan de oren of de staart van het nieuwe huisdier trekken. De kinderen bedoelen daar geen kwaad mee, maar ze handelen verkeerd. Leer ze hoe ze de pup op een goede manier kunnen behandelen.
  • Waarschuw je kinderen dat ze een hond nooit mogen storen terwijl het huisdier slaapt, eet of een nest puppies verzorgt. Een puppie Beagle, zelfs de braafste, kan soms bijten als men het onverwacht wakker maakt of als het aan het eten is. Dit geldt dubbel voor een teef met puppies – het moederinstinct zorgt voor aggressief gedrag zelfs als er geen dreiging is.
  • Leer je kinderen hoe ze een puppie Beagle kunnen vastnemen zonder het jong dier te kwetsen. Zorg er voor dat kinderen de pup niet te hard vastnemen, niet te hard knuffelen of laten vallen. De juiste manier om een pup vast te nemen is van achteren, met beide handen rond de romp ter hoogte van de borst.
  • Laat je jonge kinderen nooit alleen met de hond. De hond bedoelt het goed, het kind bedoelt het goed, maar toch is er een kans dat het verkeerd afloopt. Hou altijd een oogje in het zeil.
  • Wees heel voorzichtig als je je nieuwe puppie Beagle aan een ander huisdier wil voorstellen. Beagle puppies zijn van nature heel vriendelijk (zelfs volwassen Beagles zijn heel sociaal), maar huisdieren zijn algemeen gezien heel territoriaal en het ander huisdier zal misschien niet zo enthousiast zijn.
  • Geef je jonge pup nooit eten dat voor volwassenen is bedoeld. Jonge puppie Beagles kunnen nog zwakke magen hebben en om gezondheidsredenen kan men dat beter laten. Trouwens, nog beter : geef de hond nooit eten van de tafel, want eens die volwassen is begint hij dat te verwachten en dan is het moeilijk om het af te leren.
  • Zorg er voor dat je kinderen hun handen wassen na het spelen met de puppie Beagle. Beagles zijn lieve honden maar volgen graag hun neus; je weet nooit waar je Beagle mee bezig was na een half uurtje in de tuin.

De puppie Beagle is een schattig dier en zeker de moeite waard. Zorg er wel voor dat je familie – vooral de kinderen – begrijpen dat de pup een kwetsbaar dier is met eigen instincten waar met eerbied mee omgaan dient te worden.