Een Beagle opvoedenIn dit artikel ontdek je enkele zaken over het opvoeden van een Beagle waar je rekening mee moet houden.

Een Beagle opvoeden is een belangrijk onderdeel. Hij heeft nu eenmaal aandacht, voeding, en training nodig. Vooral als je met een pup begint is het belangrijk om de best mogelijke hond groot te brengen. Hier zijn een aantal punten om rekening mee te houden tijdens het opvoeden van je Beagle.

Beagles: van jong tot oud

  • Beagle fokker of asiel? Kies eerst of je een pup wilt aanschaffen of adopteren. Met een puppy begin je met een hond die weinig weet, en waar je alles aan moet leren. Met een opvanghond heb je al een begin. Overweeg wat jij wilt en ga op zoek naar een goede Beagle fokker of een goed asiel.
  • Dierenarts: je Beagle zal een dierenarts nodig hebben – voor algemene verzorging (inentingen, ontwormen, enz.), voor eventuele castreren of steriliseren, of in geval van nood – als je hond ziek wordt of een ongelukje krijgt, wil je de nummer van je dierenarts paraat hebben.
  • Training: het is een ding om erover te lezen, en een ander om het te doen. Vooral als je nog nooit een Beagle getraind hebt, is het te adviseren om met je Beagle deel te nemen aan gehoorzaamheidstraining. Zoek een goede trainer en neem deel aan een beginnersklas met je pup – zo leer jij en je Beagle hoe je elkaar moet trainen! Beagles zijn zo slim dat het ook leuk is om deel te nemen aan gevorderde trainingen.
  • Voeding: Beagles zullen alles eten wat je voor ze zet. Ze moeten tenminste een goede basisvoeding hebben – zorg ervoor dat hun voer aan hun leeftijd en energie niveau past. Weet hoeveel je je pup moet voeren – een Beagle kan je niet vrij voeren (wat betekent dat hij altijd voer aanwezig heeft), maar je wilt alles liever uitwegen om zwaarlijvigheid te voorkomen. Weet wat voor mensenvoeding giftig is voor je hond (chocolade, krenten, druiven, xylitol, e.d.) en voer het liefst niet van tafel!
  • Beweging: zorg ervoor dat je je Beagle genoeg tijd kan geven om uit te oefenen. Ze hebben zo’n uur tot anderhalf uur beweging per dag nodig. Dat is niet alleen je pup in de achtertuin zetten en hem laten rondhuppelen – maar een stevige wandeling en/of flink met hem spelen. Beagles volgen graag hun neus – geef ze de kans om die te gebruiken door op verschillende plekken te wandelen.
  • Plan voor het onverwachte gebeurtenis: wat gebeurt er met je hond als er jou iets overkomt? Kan iemand je pup verzorgen als je ziek bent of als je op vakantie gaat? Zorg dat je altijd een plan achter de hand hebt!

Heb jij nog goede tips voor het opvoeden van een Beagle? Laat hieronder je reactie achter dat is ook weer interessant voor anderen. Alvast bedankt!