Waarom een Beagle kennel en niet een fokker ?

Beagle kennelHet is geen domme vraag – veel mensen begrijpen immers niet het verschil tussen een kennel en een fokker. In kort, een Beagle kennel is een plaats waar Beagles gefokt worden, al dan niet door meerdere fokkers.

Soms wordt de kennel beheert door een gezin, soms door een fokker of meerdere fokkers, soms door een professionele manager. Met een Beagle kennel bedoelt men dus de plaats en de organisatie waar Beagles door één of meerdere fokkers gefokt worden.

Een Beagle kennel heeft natuurlijk een groot voordeel : men is zeker dat de lieve Beagles veel ruimte hebben om rond te stoeien, en men kan er vanuit gaan dat een kennel een betere organisatie heeft dan een alledaagse plaats waar af en toe Beagle puppy’s verkrijgbaar zijn.

De Voordelen van een Beagle kennel

Aangezien een Beagle kennel een organisatie is, kan het een “hogere standaard” hebben dan een zelfstandige fokker zou handhaven. Meestal is er een professionele manager, wordt beroep gedaan op één of meerdere fokkers, en komt er vaak een dierenarts op bezoek om de volledige roedel goed en grondig te controleren. Bovendien houden deze kennels goed de documentatie bij omtrent stamboom, registratie en vaccinaties.

Vervolgens enkele voordelen van een Beagle kennel :

  • Professionele aanpak en management
  • Meerdere fokkers betekent meer kennis en know-how
  • Betere documentatie
  • Hogere kwaliteit
  • Goede gezondheid en zorg
  • Schriftelijke garantie

Natuurlijk is er ook een nadeel – de Beagle prijs – het kan best zijn dat je iets meer voor een pup moet betalen. De kwaliteit van zorg en dienst vereffenen deze iets wat hogere prijs. Trouwens, Beagle kennels zijn meestal goed op de hoogte van de marktprijzen van Beagles en proberen te concurreren – waardoor de prijs van een Beagle laag wordt gehouden.

Hoe vind ik een goede Beagle Kennel ?

Een Beagle kennel vinden is niet moeilijk – dikwijls adverteren ze en een snelle internet zoektocht levert heel wat resultaten op. Kies niet de eerste de beste; een mooi ontworpen website is niet altijd een teken van professionaliteit.

Als je tijd hebt, ga dan zeker op bezoek. Je kan al snel zien of de Beagles zich inderdaad aangenaam thuis voelen in hun kennel. Met een bezoek leer je heel veel, en kan je snel antwoord krijgen op de volgende vragen :

  • Heeft de Beagle kennel voor ruime en verzorde nesten gezorgd ?
  • Is er in de kennel plaatst voor socialisatie ?
  • Zijn er veel mensen die het nest bezoeken, en hoe vaak ?
  • Zijn er andere rassen aanwezig ?
  • Geeft de kennel de indruk van proper en georganiseerd te zijn ?

Deze antwoorden zijn belangrijk, en die kan je alleen maar krijgen door zelf een kijkje te gaan nemen. In geval van twijfel kun je contact opnemen met verenigingen die fokkers en Beagle kennels aanbevelen – zoals bijvoorbeeld de Beagle Club Nederland. Zulke organisaties bestaan om het belang van de Beagle te verdedigen en te bevorderen, en daar kan je altijd terecht met vragen.