Beagle Club Nederland

Beagle Club NederlandMisschien heb je al een Beagle maar zit je met vragen waar je bij niemand terecht kan. Misschien overweeg je een Beagle aan te schaffen maar wil je toch eerst goed advies over het ras. Misschien over je Beagle herplaatsing. Geen nood, de Beagle Club Nederland heeft altijd raad.

Als motto en doelstelling heeft de Beagle Club Nederland : ‘Het behartigen van de belangen van het ras en het verbeteren van de kwaliteit van het ras’.

Dit houdt natuurlijk in dat ze dé deskundigen zijn; ze houden van de Beagle, ze kennen de Beagle, ze werken voor de belangen van de Beagle en hun baasjes. Bovendien is de Beagle Club Nederland 100% samengesteld uit vrijwilligers – en dit betekent natuurlijk dat je een volkomen eerlijk advies krijgt.

Waarvoor kan ik bij de Beagle Club Nederland terecht ?

Een kort antwoord : voor allerlei zaken. De Beagle Club Nederland heeft immers veel aan te bieden. Heb je een Beagle maar moet je op vakantie ? De BCN organiseert een goede opvang voor je lieve hond. Heb je nog geen Beagle maar wil je een rasechte Beagle met stamboom ? De Beagle Club Nederland geeft je de contactinformatie van topfokkers. Wil je een Beagle die niet meer bij zijn huidig baasje kan wonen ? De BCN geeft je de kans om aan herplaatsing deel te nemen.

Daarnaast organiseren de leden van de Beagle Club Nederland kampioenschappen, lange wandeltochten en allerlei andere interessante evenementen die voor de Beagle liefhebber zeker de moeite waard zijn. Bovendien hebben ze ook een kwartaalblad die allerlei informatie over de Beagle en de BCN verschaft. Heb je een zaak of organisatie die wat te vertellen of adverteren heeft ? Dat kan. Met het tijdschrift ‘de Beagle Bode’ of de Beagle Club Nederland website bereik je heel veel Beagle liefhebbers.

Beagle Club Nederland geeft raad omtrent :

  • Beagle herplaatsing
  • Beagle fokkers
  • Wandelingen en andere recreatieve activiteiten
  • Competities en kampioenschappen
  • Stambomen
  • Vakantie adressen
  • Kynologische zaken
  • Bedrijven en organisaties
  • … en nog veel meer

Hoe stel ik mijn vragen ?

Aangezien de Beagle Club Nederland een groep van vrijwilligers is, kan het een dagje of twee duren voordat ze je vragen kunnen beantwoorden – ze vragen dan ook je begrip hiervoor. Men kan ze bezoeken, men kan ze een telefoontje geven of een email sturen.

Je hoeft geen lid te zijn, maar iedereen kan lid worden. Je hoeft geen Beagle te hebben om door de andere leden met vreugde onthaalt te worden; wel moet je natuurlijk een Beagle liefhebber zijn – de Beagle Club Nederland werd tenslotte voor de liefde voor het ras opgericht. Leden ontvangen dan vier maal per jaar het kwartaalschrift ‘de Beagle Bode’ en ontvangen allerlei nieuws via de e-mail omtrent de activiteiten van de Beagle Club Nederland.

Voor verdere vragen en reacties, contacteer : De Beagle Club Nederland, http://www.beagleclub.nl/