beagle herplaatsingDe Beagle is een speelse, intelligente hond. Zoals met elke hond moeten ze wel de juiste verzorging hebben. Anders kunnen ze allerlei gedragsproblemen ontwikkelen, wat kan leiden tot een hond die wordt geplaatst in een dierenasiel. Dit is niet de schuld van de hond!

Honden in het algemeen, en vooral Beagles moeten het begrip van hun mens hebben. Ze zijn levende dieren – ze moeten de juiste aandacht krijgen, getraind worden, en genoeg uitdaging krijgen zodat ze zich niet vervelen.

Een Herplaatste Beagle

Er heerst nog steeds een beetje een stigma m.b.t. herplaatste honden. Als een hond in een asiel belandt, is er toch iets mis mee? Wie wil er nu tijd besteden aan een hond die extra verzorging nodig heeft, in plaats van een schattige, nieuwe puppy?

Nu is het zo dat er honden in een asiel belanden, vanwege gedragsproblemen. Janken, blaffen, schoenen opeten, niet zindelijk zijn – zijn de meeste redenen. Gelukkig hebben al deze problemen een ding in gemeen met elkaar: het komt door hun mens.

Deze honden hebben geleerd dat ze iets kunnen krijgen door dit probleem gedrag – en zij zien het niet als een probleem. Geef ze eens ongelijk. Ze moeten enkel leren wat wel en wat niet mag, en dit wordt ze al geleerd als ze in een opvang terecht komen.

Ook wil je rekening houden met de personaliteit van je hond: puppy’s zijn schattig; daar kun je niet omheen. Maar het duurt wel even voordat hun personaliteit zich ontwikkelt, en je weet nooit waar je eindelijk mee terecht komt.

Er zijn ook puppy’s in asielen te vinden, maar meestal kom je jonge en volwassen honden tegen. Het voordeel hiervan is dat hun personaliteit al vastligt. Vaak weet men als ze goed met kinderen, katten, en andere huisdieren kunnen omgaan. Ze zijn ook meestal al zindelijk en kennen tenminste de basis commando’s waardoor daar minder tijd aan hoeft te worden besteed.

Een nieuwe thuis

Alles wat een Beagle uit een asiel nodig heeft, is jou! Als je kiest voor een herplaatste Beagle, kan je makkelijk een hond kiezen die bij jou eigen personaliteit past. Je zal de achtergrond van je hond kennen – wat hij wel en niet mag, wel of niet leuk vindt, enzovoort. Het is vrij simpel om een oudere hond aan je huis te laten wennen, en honden uit een asiel zijn altijd ontzettend dankbaar.

Ik wel eens een verschil tussen een hond uit een asiel en eentje die vanaf een pup in je huis woont – honden uit een asiel kunnen de neiging hebben zich veel meer aan je te gaan hechten. Zij zijn inmiddels hun eerste familie al kwijtgeraakt, en jij bent opgestapt en hebt ze een nieuwe thuis gegeven!

Vooral met Beagles, die zich goed hechten aan een mens, kan je een erg sterke relatie opbouwen. Zie een herplaatste Beagle niet als een ‘fout’ dier – een herplaatste Beagle kan namelijk een vriend voor het leven worden!