tips voor de verzorging van een beagleIn dit artikel ontdek je een aantal tips over de verzorging van een Beagle die je zullen helpen om bij te dragen aan een gezonde en gelukkige hond.

Als je op zoek bent naar een hond die niet bijzonder veel verzorging nodig heeft, dan zou de Beagle hoog op je lijst moeten staan. Het verzorgen van een Beagle is niet moeilijk als je eenmaal begrijpt hoe deze hond is uitgerust om verschillende weersomstandigheden te kunnen overleven.

Het goede nieuws is dat de Beagle een jachthond is die gebruikt wordt in ruige omstandigheden. De buitenste vacht is dik en beschermt het lichaam, maar er zijn andere aspecten over de verzorging die je moet weten. Het is heel eenvoudig en vereist zeer weinig van je tijd.

Beagle Verzorging Tips

Beagles hebben een korte en dichte vacht die ze beschermd tegen het weer en kou. Omdat hij kortharig is, volstaat een maal per week even borstelen. Doe dit indien mogelijk buitenshuis, want de haartjes zijn dan wel kort, maar tevens talrijk.

De Beagle heeft in de winter dikker haar ter bescherming tegen de kou. Dit betekent echter dat hij in het voorjaar de neiging heeft om haar te verliezen. Dat is de reden waarom het elke week borstelen helpt ervoor te zorgen dat de hond het hele jaar door minder haar verliest.

De Beagle is gezegend met een sterk gevoel van geur. Hij vindt zijn weg door dichte bebossing en schrikt niet terug om zelfs de dichtste braamstruik binnen te dringen. De Beagle zal niet stoppen totdat het zijn doel heeft bereikt wat kan leiden tot allerlei mogelijke vormen van infecties. De dikke bovenvacht biedt een solide bescherming, maar waar je op moet letten is infectie in de oren.

Na een flinke wandeling door de bossen kan het een raadzaam zijn om hem even onder de douche te zetten en met een goede hondenshampoo te wassen. Gebruik water wat op kamertemperatuur is om de shampoo tot op de huid te laten inwerken.

Om te bepalen of je de nagels van een Beagle moet knippen kun je als stelregel aanhouden dat wanneer je hond in rechte stand staat, de nagels de grond net of net niet mogen raken. Als dat zo is dan hoef je de nagels niet te knippen. Raken de nagels de grond en staan de tenen scheef of omhoog, dan zijn de nagels te lang.

Een belangrijk onderdeel van de verzorging van een Beagle is een goed gebit. Poets bij voorkeur een a twee keer per week de tanden, want dat scheelt je een bezoek aan de dierenarts om zijn tandplak en tandsteen te laten verwijderen, en om vervelende tandvlees infecties en een onaangenaam stinkende bek te voorkomen.

Als laatste is een regelmatige controle van de oren belangrijk. De Beagle heeft vanwege zijn flaporen extra aandacht nodig. Omdat deze lang zijn, ontbreekt het aan voldoende ventilatie en kan eventueel vocht niet verdampen. In vochtige oren kunnen dan bacteriële infecties ontstaan.

Door rekening te houden met de bovenstaande tips voor de verzorging van een Beagle ben je in staat om een belangrijke bijdrage te leveren aan de gezondheid van je Beagle. Het kost niet veel tijd, houd je alert en is nog leuk om te doen ook.