het trainen van een beagleIn dit artikel ontdek je enkele simpele feiten over het trainen van een Beagle. De Beagle is een zeer oud ras afkomstig uit Engeland.  Ze werden en worden nog steeds gebruikt voor de jacht.

Omdat ze voornamelijk voor de jacht op klein wild zoals hazen en konijnen worden gebruikt, behoort de Beagle tot de groep “Brakken of lopende honden” ofwel “hounds”. Het is een zeer actieve hond met een uitzonderlijk uithoudingsvermogen wat hem uiterst geschikt maakt voor de jacht.

Beagles zijn kleine honden met korte benen en zachte, flexibele oren. Ze worden gebruikt voor de jacht op klein wild maar vanwege zijn uitzonderlijke reukvermogen worden ze ook gebruikt als reddingshond en om explosieven of drugs op te sporen. Als bewakingshond zijn ze door hun formaat niet geschikt.

De Beagle is een sociale hond die met iedereen overweg kan. Het is een allemans vriend die het beste functioneert in een groep, of dat nu roedel andere honden is of een gezin. Dat maakt hem tot ideale huishond. Het gezin is zijn roedel en hij is erg lief voor kinderen. De Beagle is een kleine, vrolijke en lieve hond met een evenwichtig karakter.

De Beagle bezit een grote mate van zelfstandigheid wat inhoud dat hij zeer consequent moet worden opgevoed. Het is dus aan te bevelen om een gehoorzaamheidstraining te gaan volgen zodat je leert hoe je op de juiste manier met je hond om kunt gaan.

Een Beagle krijgt graag aandacht en vraagt dit ook van zijn baasje. Ze zijn gezellig en voelen zich op hun gemak in het gezin. Het ras werd gefokt om urenlang een spoor te volgen. Het is een echte speurhond die behoefte heeft aan lichamelijke en geestelijke oefeningen. Voorzie je niet in deze behoefte dan kan dat probleemgedrag gaan veroorzaken.

Ze zijn de ideale hond voor mensen met een grote tuin en actieve baasjes die graag met ze gaan wandelen. Als ze niet goed zijn gesocialiseerd kunnen ze zich gaan vervelen en angstig gedrag gaan vertonen. De juiste opvoeding en training van een Beagle is dus van cruciaal belang als je kiest voor deze hond.

Over het algemeen is de Beagle goed gehoorzaam te krijgen met de juiste training. Hij zal nooit meteen gehoorzamen als hij bezig is met zijn eigen dingen, die hij belangrijker vindt. Consequent zijn is vooral bij een Beagle heel belangrijk.

Een Beagle heeft vanaf pup training nodig. Maar als je wacht met deze training loop je de kans dat hij slechte gewoontes ontwikkeld die moeilijk zijn om alter af te leren. Het trainen van een Beagle vereist veel oefening en  consequent zijn. Maar met een beetje geduld en een speelse maar actieve inzet worden zelfs de meest koppige beagles gehoorzaam en je trouwste vriend.