Beagle pupsTips Voor De Training Van Koppige Beagle Pups. Als de Beagle vernoemd wordt op een lijst van intelligente honden, staat hij amper 73ste. Dat wil zeggen – volgens de lijst – dat er 72 rassen zijn die slimmer zijn.

‘Niet akkoord,’ zeggen vele Beagle baasjes. De Beagle heeft best wel de intelligentie om kasten te openen, hekken van de voortuin te openen of verdwenen spullen op te sporen. Beagle pups zijn intelligent, maar ook koppig geboren.

De koppigheid is eigen aan het ras, en dit heeft zijn voor- en nadelen. De Beagle pup, oorspronkelijk gefokt voor de jacht op klein wild, moet uitdagingen tegemoetkomen en stamina voor de jacht hebben. De koppigheid zorgt ervoor dat dit ras kilometers kan rennen en niet opgeeft voordat het de prooi te pakken kan krijgen. He nadeel is natuurlijk dat het veel geduld van baasje vraagt, want opvoeding en training tonen soms weinig vordering vertonen.

Om die koppigheid te verminderen (geloof me, men werkt het nooit volledig weg), besloot ik om van mijn kant om eerst aan de behoeften van de Beagle tegemoet te komen, en daarna pas een beloning in gedrag te verwachten. Met dit bedoelde ik dat ik trainingsoefeningen bedacht die mijn hond graag deed. Een beagle pup is net als een klein kind. Het wilt plezier hebben.

Enkele Tips Voor Training Van Beagle Pups 

Hier zijn enkele nuttige tips voor het trainen van je Beagle – met een beetje geduld komen we er wel.

Raak je Beagle pups nooit aan om te straffen. De kans dat ze de straf begrijpen is heel klein, en het veroorzaakt onmiddellijk de zaden van onzekerheid. Lichamelijke straffen hebben geen zin.

Zorg ervoor dat je Beagle pup onmiddellijk weet dat stoelen, sofa’s en bedden het terrein van de mensen zijn, niet geschikt voor honden. Vindt je dit oneerlijk of te streng, dan moet je zelf maar de mogelijke gevolgen willen dragen. Hoe eerder je een Beagle op de basisregels kan duiden, hoe makkelijker het later wordt.

• Zorg ervoor dat er veel speelgoed te vinden is. Vader’s pantoffel en Moeder’s mooie stiletto’s maken dan minder kans om te sneuvelen. Gebruik het speelgoed dikwijls om vermoeiende spelletjes te spelen – de Beagle begrijpt dan dat speelgoed, en niet Jan zijn schoenen of pet, plezier betekent.

• Gebruik de leiband terwijl je trouwe vriend nieuwe bevelen en leuke spelletjes aanleert. Je moet het hem waarschijnlijk dikwijls tonen (begin met de basis zoals ‘zit’ en ‘geef me een pootje’), maar als de Beagle pup aan de leiband is kan hij niet ontsnappen. Vroeg of laat volgt hij het bevel, en met een uitbundige beloning ben je op het juiste pad.

Beagle pups zijn schattige huisdieren waar elke eigenaar trots op kan zijn. Met een beetje geduld en speelse maar actieve inzet worden zelfs ze koppigste beagle pups gehoorzaam.