beagle grootteHoe groot zal mijn Beagle worden? Over het algemeen wegen Beagles tussen de 11 en 15 kg. Reutjes zijn typisch iets zwaarder dan teefjes.

Hou in gedachten dat zwaarlijvigheid een groot probleem kan zijn bij Beagles, omdat ze alles zullen eten wat los en vast zit! Het is dus belangrijk dat je hun dieet goed in de gaten  houdt.

Vrij voeden is niet wenselijk bij Beagles. Beagles hebben namelijk altijd honger en ze zullen alles  opslurpen wat ze maar kunnen! Voer ze het liefst ook niet van tafel. Een Beagle die haast moeilijk kan lopen omdat hij te dik is heeft ook echt geen plezierig leven!

Amerikaanse en Engelse maat

In Amerika zijn er twee verschillende maten voor de Beagle. De Engelse Beagle moet minstens 33cm hoog staan (schofthoogte) en mag maximum 40cm hoog staan. De Amerikaanse Beagle is er in twee maten: 13 inch (33cm), waarvan alles over 33cm niet is toegestaan, en 15 inch (38cm), waarvan alles over de 38cm niet is toegestaan.

Het zijn alle twee nog steeds Beagles -het verschil in maten is weer een voorbeeld van verschillende meningen over hoe een hond eruit moet zien. In Engeland heeft men de voorkeur gegeven aan een iets meer robuuste hond.  Je kunt in elk hondenras wel verschillen zien, en met de tijd verandert ook een rasstandaard naar wat die generatie mooi vindt. De Beagle is door de eeuwen gelukkig niet zoveel veranderd.

Hoe kies ik een maat?

Het meest belangrijk is dat je een goede fokker vindt die weet waar hij het over heeft. Beagles
kunnen koppige honden zijn, en hun temperament is een belangrijk deel van wie ze zijn. Omdat er
ook weinig verschil is tussen de Amerikaanse en Engelse maat, raad ik je aan om een pup uit
te kiezen die jij mooi vindt en waarvan jij het karakter ook leuk vindt. Tenzij je specefiek
van plan bent om Beagles te fokken van een bepaalde maat!

Beagles worden geen gigantische honden, en passen makkelijk bij je op de bank. Ze kunnen makkelijk mee in de auto en reizen graag overal met je mee als dat kan. Als je ze elke dag maar genoeg beweging geeft en een een goed dieet om zwaarlijvigheid te voorkomen, zal de grootte van je Beagle geen probleem zijn.