beagle eigenschappenWe overwegen een Beagle maar wat zijn de voornaamste Beagle eigenschappen ?

Eerst en vooral : proficiat met je onderzoek – een geschikte hond kiezen voor de familie moet met grondig onderzoek aangepakt worden. Ook vinden we het heel tof dat je een Beagle overweegt – maar let wel goed op want de Beagle is niet voor elke familie geschikt.

In dit artikel ontdek je een samenvatting van de voornaamste Beagle eigenschappen zodat je goed kunt overwegen of een Beagle de juiste keuze is.

Beagle eigenschappen : een korte omschrijving

Beagles zijn niet te klein, niet te groot. Een Beagle is een knappe hond die makkelijk te verzorgen is. Beagles zijn vriendelijk met zowel mensen als (de meeste) andere huisdieren, hebben een lieve manier om zich uit te drukken en worden dus ook door veel baasjes als beste hond verkozen. Wel moet men rekening houden met het feit dat de Beagle als jachthond werd gefokt, en dus hebben veel van de Beagle eigenschappen als oorsprong hun geschiedenis en de jacht.

Beagles hebben lichamelijke en geestelijke uitdagingen nodig, meer dan de meeste baasjes het ras daadwerkelijk geven. Daarom zie je ook veel Beagles die te dik zijn, of die gezondheidsproblemen vertonen. Vele Beagles wonen in appartementen of kleine huisjes zonder tuin, wat niet aan te raden is. Beagles hebben lange, gezonde wandelingen nodig en voeling zich gelukkig als ze van een tuin kunnen genieten. Pas op, die tuin moet een goede omheining hebben, want één van de Beagle eigenschappen is dat ze vlug een manier vinden om te ontsnappen.

De Beagle is een heel nieuwsgierige hond en volgt zijn neus. Omheiningen moeten hoog genoeg zijn, want de Beagle heeft geen probleem met klimmen. Ook moet de omheining in de grond zitten, want de Beagle graaft er graag onderdoor. En denk maar niet dat je Beagle naar je toe zal komen als die zonder leiband buiten rondloopt; de Beagle lijdt aan selectieve doofheid en luistert niet als hij een interessant spoor volgt.

Ten slotte moeten we nog twee andere Beagle eigenschappen vermelden : koppigheid en verlatingsangst. De Beagle kan soms koppig zijn en vereist wat geduld om op te voeden en te trainen. Niet omdat het een lastige hond is – integendeel, een Beagle wil altijd zijn baasje behagen – maar wel omdat het een enorm uithoudingsvermogen heeft en omdat hij af en toe wat te speels is. Ook mag men de Beagle niet alleen laten voor lange periodes – de Beagle houdt van de roedel en wordt niet graag alleen gelaten. Afscheidsangst en eenzaamheid kan tot vernielingszucht en luidruchtig gedrag (blaffen en janken) leiden.

Beagle eigenschappen : wat de baasjes zeggen

Tja, niet alle eigenschappen van de Beagle zijn positief – en we raden toekomstige baasjes dus aan hun onderzoek te doen. Niettemin, de meeste baasjes zijn er verliefd op. Ondanks enkele wat minder positieve eigenschappen, heeft de Beagle enorm veel te beiden. Hier een kleine opsomming van hoe de Beagle echt is :

  • Makkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig
  • Vriendelijk met andere mensen en huisdieren
  • Gaat heel goed met kinderen om
  • Houdt van sport en speeltijd
  • Is lief en trouw
  • Hebben veel talent en kunnen voor verschillende taken getraind worden

De Beagle is een prachtige hond die veel plezier brengt. Ben je sportief aangelegd en bereid om tijd voor je hond opzij te zetten, dan is de Beagle zeker voor jou. Maar doe eerst je onderzoek : de Beagle eigenschappen zijn niet voor iedereen.