beagle pup kopenEen Beagle pup kopen is makkelijk, maar pas op!

Beagle puppy’s zijn vrijwel overal verkrijgbaar, en met een beetje zoeken vind je op het internet, in de krant en weekbladen wel waar een Beagle pup te verkrijgen is, soms gratis. Ga er gerust op in als je de bron vertrouwt en als je niet verwacht dat de Beagle prijzen zal winnen in competities of wedstrijden.

Als je geen puppy wilt via advertenties of familieleden en vrienden, dan kom je bij een handelaar of fokker terecht. In beide gevallen moet je heel voorzichtig zijn, want in deze gevallen wordt geld een belangrijk onderwerp – en daarvoor hoort wat terug. Overweeg je een Beagle pup te kopen voor bijvoorbeeld € 500, dan heb je recht op een eerlijke behandeling.

Een Beagle Pup Kopen Bij De Dierenhandelaar 

Dierenhandelaars komen in veel vormen voor, en aangezien ze er geld mee verdienen gebeurt het af en toe wel dat bepaalde dierenhandelaars de waarheid verdraaien, vergeten of herschrijven terwijl ze je de geschiedenis van de pup wijsmaken. Dit wil niet zeggen dat er geen eerlijke dierenhandelaars zijn, maar wil je een Beagle pup kopen bij een handelaar, dan heb je het recht om veel vragen te stellen.

Waar komt deze jonge Beagle vandaan? Is het een rasechte Beagle – kan de handelaar aantonen dat beide ouders Beagles zijn? Heeft de pup een chip? Staat de hond geregistreerd? Welke papieren kan de verkoper neerleggen als bewijs hiervan?

Een Beagle Pup Kopen Bij Een Fokker

Alhoewel er eerlijke fokkers bestaan zijn die jammer genoeg in de minderheid – pas op met frauduleuze mensen die zich als fokkers presenteren maar malafide fokkers zijn. Een echte Beagle fokker houdt van het ras en is eerlijk – en kan dit met documentatie bewijzen.

Hier enkele tips om een eerlijke en enthousiaste fokker te vinden :

  • Elke rasechte hond staat geregistreerd in een stamboekregister, zoals bijvoorbeeld het Nederlands Hondenstamboek (NHSB). De kleine puppy’s te koop staan misschien nog niet ingeschreven, maar de ouders wel. Wees voorzichtig met ‘officiële’ papieren die logos en jaargetallen vermelden – een kleine Google zoektocht kan je waardeloze documenten en een heleboel frustratie sparen.
  • Geloof nooit een fokker in zee die geen papieren kan vertonen omdat die te duur zijn. Officiële registratie kost niet meer dan €50, stamboompapieren minder, en gezondheidsdocumenten kunnen makkelijk bij de veearts verkregen worden.
  • Normaal gezien worden puppy’s zo vlug mogelijk ingeënt en verkrijgen ze de nodige medicatie of innoculatie. Fokkers werken nauw samen met veeartsen, aangezien het ras gezond moet zijn.

Een Beagle Pup Kopen Van Een Asiel

Misschien kost het wat geld, maar zeker minder dan je denkt. Geloof me, een asiel is zeker de moeite waard. Hoewel asielen over de voorbije jaren een veel betere reputatie hebben, zijn er nog veel mensen die foute redeneringen maken en gedachten over asielhonden hebben die absoluut geen waarheid bevatten. Bij deze enkele foute gedachten die velen hebben – ter verduidelijking – en hopelijk helpt dit om toch een Beagle van een asiel te overwegen.

  • Fout: De Beagle zit in een asiel omdat er iets mis met hem is.

Soms is dit inderdaad zo, maar dit komt uitzonderlijk voor. Meestal wordt de Beagle in asiel opgevangen omdat ze verlaten waren, omdat de eigenaars geen geduld hadden met de lieve hond (wegens gebrek aan onderzoek) of omdat baasje er gewoon geen tijd voor had. Je zal zien dat een asielhond je meer vreugde en liefde geeft als je het thuisbrengt dan je verwacht.

  • Fout: De Beagle zit in een asiel omdat hij ziek is.

Misschien kwam de beagle naar het asiel omdat hij ziek was – misschien had hij vlooien of mijten of teken, of misschien waren er andere tekenen van verwaarlozing – maar eenmaals de hond in het asiel beland wordt de pup door een dierenarts behandeld en geen enkele hond verlaat het (goede) asiel met een ziekte of een plaag. Bovendien worden de Beagles ook gecastreerd.

  • Fout: De Beagle van het asiel is al te oud

Nogmaals: niet zo! De Beagles die je in een asiel vindt zullen zeker ouder dan 2 of 3 maanden zijn, maar dat kan voor velen een positieve trek zijn. Vergeet niet dat als je een kleine pup verkrijgt, je nooit zeker bent van het gedrag als hij eenmaal een volwassen hond is. Als je een hond hebt van 1 of 2 jaar (of zelfs ouder) van een asiel verkrijgt, dan kan je het karakter van de hond al snel inschatten, en dat karakter zal niet snel veranderen. De verandering van karakter zal volledig afhangen van de nieuwe omgeving die jij voorziet, maar je zal alvast geen veranderingen zien die veroorzaakt zijn door puberteit (Ja, honden hebben dit probleem ook!).

Een Beagle pup kopen is niet zo moeilijk. Met een minimum aan tijd en inspanning vind je wel een Beagle pup. Wees wel voorzichtig: begrijp de motivatie van de verkoper en laat je niet vangen. En vergeet ook niet dat er mooie Beagle pups in een asiel te verkrijgen zijn!